zondag 24 januari 2016

De Kust is Veilig

Daar zit hij dan, de gelukszoeker op functioneringsgesprek. Hij heeft zoveel kansen gekregen binnen deze maatschappij, maar hij heeft ze niet optimaal benut. Deze mensen geloofden even in hem, maar hij heeft ze weer teleurgesteld. Hij moet eens bedenken hoeveel energie ze in deze man hebben gestoken, hoe ze hem telkens weer de helpende hand hebben uitgestoken, verspilde moeite blijkt nu. De gelukszoeker kan een nog zo prachtige sollicitatiebrief schrijven, maar wanneer zijn achternaam eronder staat is hij kansloos. De brief wordt vernietigd alsof hij van een klokkenluider afkomstig is en naar de inhoud wordt niet meer omgekeken. En nu zijn uw kansen verspild, wat gaat u nu doen? Meneer Moszkowicz?


We kunnen spreken van een roerige tijd binnen de politiek. Het Geenpeil referendum zal zorgen voor een continentale crisis, Diederik Samsom duikt met zijn PvdA onder de 10 zetels, Bram Moszkowicz wordt uit VNL geknikkerd omdat hij zich niet genoeg hebben ingespannen voor de partij. Daarnaast kende hij het verkiezingsprogramma niet uit het hoofd en ten gevolg daarvan deed hij uitspraken die tegenstrijdig zijn met het partijprogramma. En terwijl commissie stiekem het lek niet weet te vinden, duikt er een belastend rapport voor Poetin op. Uit dat rapport blijkt dat hij toestemming heeft gegeven voor de moord op oud FSB-agent Litvinenko, wiens thee was vergiftigd met radioactief materiaal.

Ondertussen pleit Marcouch van de PvdA voor een algeheel verbod op salafistische bewegingen. Die bewegingen staan te boek als zeer conservatief en antiwesters. Ze vormen tevens een voedingsbodem voor potentiële jihadisten. In salafistische moskeeën roept men op om bijvoorbeeld ongelovigen docenten niet te respecteren etc. Vervolgens komt Samira Dahri van de salafistische AlFitrahmoskee met een opiniestuk in NRC Handelsblad dat vermoedelijk uit de spamfilter is gevist. Volgens haar zien we het allemaal verkeerd. We moeten alle haatbaarden niet allemaal over één kam scheren. We moeten de salafistische bewegingen in een ander daglicht zien! En dat is best mogelijk, tenzij je als ondergeschikt wezen achter de voordeur en jaloezieën opgesloten zit, dan zal de verlichting je nooit kunnen bereiken. Salafistische bewegingen verbieden helpt niets, ze onder verscherpt toezicht stellen wel. Wanneer je dit soort organisaties verbiedt gaan ze ondergronds, en dan heeft niemand er meer zicht op. Dit door Marcouch bepleitte verbod laat wel zien dat de PvdA wat naar rechts opgeschoven is op dit gebied. Wie kan zich niet herinneren dat Wilders zijn best deed om Job Cohen weg te zetten als een man die de radicale islam niet bestreed, maar er constant vriendschappelijk thee mee dronk. Alhoewel we na het rapport over Poetin en Litvinenko ook niet meer precies weten of theedrinken nou zo vriendschappelijk bedoeld is…

De kruistocht van Wilders gaat inmiddels door. Hij deelt verzetsspray uit, ja ik denk dat “verzetspray” nog weleens het woord van het jaar kan worden. Roodgeverfde vrouwenkoppen staan tegen de lijfwachten van Wilders aan te schuren om de gewilde verzetspray te bemachtigen. Het zijn voornamelijk vrouwen die hun mening baseren op een scala van wetenschappelijke onderzoeksrapporten die op Facebook worden gedeeld en tevens voorzien worden van overwegend intellectueel-kritisch commentaar. Het zijn vrouwen die na een inbraak in de straat over geen enkel bewijs over de dader beschikken, maar wel een ‘donkerbruin’ vermoeden hebben. Het zijn vrouwen die gezamenlijk naar een schoonheidssalon gaan waar grote bakken gevuld zijn met dode huidcellen-etende visjes. Wat ervoor zorgt dat de lichaamsdelen die ze erin steken, vergaan als bruistabletten in een glas water. Die vrouwen zijn gebaat bij verzetsspray, want zonder moeten ze werkelijk de mannen van zich afslaan.


Men komt in verzet! En niet alleen tegen AZC’s. Even leek het erop dat de Nederlandse kust bebouwd zou kunnen worden, dat was een overweging van Minister Schultz. Als er iets prachtig is aan de Nederlandse kust, dan is het de ongereptheid. Geen lelijke appartementen zoals die in België het uitzicht verpesten. En men wilde de ongereptheid behouden, kostte wat het kost. Even vreesde we voor een tsunami van projectontwikkelaars die de Nederlandse kuststrook zouden asfalteren, een D-Day achtige invasie met gewapend beton en jonge bouwvakkers die als testosteronbommen in no-time grootse panden uit het zand zouden doen herrijzen. Maar er is op tijd verzet aangetekend. Men hoefde geen mega-appartementencomplexen te bekladden met verzetspray: “Geen gebouwen aan de kust!”. Nee, de kust is veilig. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten