zondag 30 augustus 2015

Drank & Drugs

De man zit in het restaurant, nippend aan zijn eerste kop koffie. De eenzaam ogende man, die alleen aan een tafel voor twee zit, heeft een afspraakje. Hij is een beetje nerveus. Dat is ook niet zo vreemd, hij is inmiddels in zijn 40-er jaren en de laatste keer dat hij een afspraakje had, kan hij zich niet meer herinneren. Na zijn derde kop koffie achterovergeslagen te hebben, begint de man geïrriteerd op zijn horloge te kijken. Komt ze nog? Of is dit weer zo’n oplichtster? De tijd tikt door en de oosterse serveerster vraagt of meneer al behoefte heeft aan het voorgerecht. Nee, ze kan nu elk moment komen. En zo geschiedde. Een blonde vrouw van in de 50 met de rimpels van Natasja Froger en de lichaamsbouw van Patty Brard betreed de zaak. Haar getatoeëerde enkels strompelen langzaam dichterbij, ze blijft vertwijfeld voor de man staan en vraagt: Ben jij sixpackboy1986_xxx?

Nadat het stel tegen het eind van de avond een halve oceaan aan sushi achterover hebben geslagen, gooien ze nog een paar glazen wodka achterover om de grote hoeveelheid sushi-bacteriën te doden. De man wil afrekenen en terwijl hij haastig naar zijn pinpas zoekt, vallen de foto’s van zijn vrouw en kinderen uit zijn portemonnee. De mond van de vrouw viel open (en dat is een hele prestatie na zoveel facelifts). Heb jij een vrouw? De man dacht even na, hij was al blij dat hij zijn vreemdgaan-account niet bij Ashley Madison had afgesloten. De man moest iets antwoorden dus hij verzon maar wat: Mijn vrouw is vorig jaar omgekomen bij de lancering van een lingerielijn voor Islamitische Staat. Echt waar!? Vraagt de vrouw verschrikt. Wat verschrikkelijk!

De twee lopen gebroederlijk het restaurant uit, ze zwalken van de ene, naar de andere kant van de straat. De vrouw weet dat haar benen al 20 jaar niet meer over de capaciteit beschikken, die ze nu van haar onderstel vraagt, maar het feit dat ze over een jonge fysiotherapeut beschikt, ontmoedigt haar niet om dit soort jeugdige stuiptrekkingen te vertonen. Terwijl de twee als de lamme en de blinde steeds verder in het centrum trekken, komen ze een groep jongeren tegen. De herrie klinkt steeds luider en de chaos wordt steeds zichtbaarder. De politie staat om het politiebureau en een menigte rent vol op het bureau in. De jongeren, waaronder vooral veel “vrouwen”, schreeuwen. Ze vragen overduidelijk om iemands vrijlating. Wie zal het zijn? Een politiek activist? Een alleen bij hipsters populaire filosoof? Neen. Het betrof een zogeheten rapper, iemand die op een ritme en een matige melodie een rijmpje produceert dat eerder provocerend dan amuserend overkomt en daarnaast geen gebruik maakt van rijmschema’s en enkel gebruik maakt van de directe Jip-en-Janneke-rijm.

De rapper in kwestie is beroemd geworden met het nummer “Drank & Drugs” het nummer dat geliefd is onder 13-jarige Gucci-tasjes dragende opgeschoren nep-gangsters die door strengere drankcontroles elk weekend een poging doen tot fristi-comazuipen. De rapper had vanaf het podium de aanwezige politie meerdere malen beledigt, waarop hij werd meegenomen. Het publiek was woest, maar dit kereltje heeft nog geluk gehad. De vorige keer dat men beledigingen uitte via een luidspreker, werden er landmijnen neergelegd.


De vreemdgaande man en de vreemde vrouw liepen verder. Ze hadden elkaar eigenlijk belazert. Ze hadden zich allebei jonger voorgedaan op de site dan ze eigenlijk zijn. Maar ach, wat maakt het uit, denkt de man. Is er iemand in deze wereld ver gekomen met eerlijkheid? De man had afgesproken de vrouw thuis te brengen, hij moest echter nog geld hebben om zijn auto uit de parkeergarage te halen, hij had geen contant geld meer op zak. En terwijl de vreemde vrouw boven de gracht hangt en een poging doet om de sushi weer te laten zwemmen, hangt de man boven de koffer van een Roemeen die met zijn accordeon voor Hoogvliet in slaap gevallen is. En terwijl de man in de vroege ochtend de vrouw af wil zetten in een wijk waar je enkel met een kogelvrij vest rond zou moeten lopen, draait ze zich om. Wat voor werk doe je eigenlijk? De man aarzelt, ik ben ambtenaar, zei hij. En jij? De vrouw lacht; ik doe niks. M’n zoon betaald de huur, hij is rapper. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten