zondag 8 mei 2016

Donald Trump for President...

De kaarten worden opnieuw geschud. Het politieke landschap is aan reflectie en vernieuwing toe, althans, dat lijkt de afgelopen weken het geval te zijn. De Nederlandse politiek maakt zich alvast op voor de volgende verkiezingen. In het SP-kremlin is Roemer al gekroond tot de nieuwe lijsttrekker, er waren immers geen andere kandidaten die zich hadden gemeld om het tegen deze grandioze polonaisesocialist op te nemen. Binnen de SP lijkt men zich overigens nooit erg activistisch uit te spreken tegen de partij(leiding). In de andere socialistische vleugel van de Nederlandse politiek, is men er nog niet uit. Zullen ze Diederik Samsom opnieuw voor het blok gooien, of wil de PvdA na de verkiezingen nog een behoorlijk aantal zetels overhouden? Terwijl de leden van de arbeiderspartij alvast weg zwijmelen bij partijprominenten zoals Asscher of Aboutaleb als lijsttrekker, bijt het oud-Greenpeace-lid Samsom zich in het lijsttrekkerschap vast zoals een harpoen dat in een Walvis doet. Diep van binnen is Samsom de man die aan het roer van The Artic Sunrise wil staan, geheime TTIP documenten openbaar wil maken en zeehondjes onder de bloederige knuppel van een bontjager vandaan wil redden. Misschien leuke ideeën voor wanneer de man volgend jaar uitgeteld thuiszit.


Ondertussen kunnen we Donald Trump beschouwen als dé presidentskandidaat namens de Republikeinse Partij in de Verenigde Staten. Niemand had dit zien aankomen toen Trump afgelopen zomer bekend maakte dat hij in de presidentiële race zat. Hij deed tal van onhandige uitspraken, jaagde bijna iedereen tegen zich in het harnas, heeft zich bijna niet schuldig gemaakt aan het uitstippelen van een realistisch, concreet beleid waardoor de kiezer een idee heeft hoe zijn plannen gerealiseerd kunnen worden. En toch staat hij straks, naar alle waarschijnlijkheid, tegenover Hillary Clinton. Republikeinen die hem eerst verafschuwden, draaien langzaam bij nu ze beseffen dat Trump de enige man is die de republikeinse overwinning kan brengen. Amerika heeft behoefte aan een antipoliticus, zoals Nederland die behoefte ten tijde van Fortuyn had. Ze hebben genoeg van gelikte mannetjes die een wollig, politiek correct verhaal opdreunen op een bijna mechanische manier waar de mediatraining vanaf druipt. Veel Amerikanen hebben dan liever een grove, mannelijke ongepolijste zakenman die ‘de boel wel even gaat regelen’. Alles behalve een Clinton dus. Het kan dus nog knap lastig voor haar worden om de strijd tegen de schreeuwende oranje-gepoeierde haarbal te winnen.

Wilders vond de kandidatuur van Trump dan ook geweldig nieuws. Hij zag het wel zitten dat een “man met lef” het roer wellicht over gaat nemen in de VS. Een man die durft op te staan tegen politiek correcte praatjes en een muur durft te bouwen om Mexicanen buiten de deur te houden. Geert droomt zelf natuurlijk al jaren van een eigen versie van ‘THE WALL’. Een muur om Nederland niet om de Mexicanen, maar om alle kansarmen buiten de polder te houden. Een muur die zo ondoordringbaar is, dat Syrische gezinnen in België polsstokspringlessen gaan nemen, om over de muur te geraken zodat ze het Hollandse paradijs kunnen betreden. Geert droomt zelf ook van een eigen casino, ‘wilt u meer of minder inzetten?’. En tot slot een eigen Guantanamo Bay, een gedeelte van Flevoland dat vrijgehouden wordt om terreurverdachten op de sluiten en te verhoren, zodat Nederland veilig kan slapen.


Geert droomt van een Nederland waarin er enkel nog autochtonen gastarbeiders zijn. Een soort Gastarbeider 2.0 die op de MBO-vakopleiding heeft genoten en te gast is bij een onhandige, hoger opgeleide met een lekkende dakgoot die niet enkel twee linkse hobby’s, maar ook twee linker handen heeft en het werk zodoende aan de lager opgeleiden overlaat. Maar dat is een droom. Misschien zijn het aantal zetels die de PVV nu in de peilingen heeft, wel verdampt rond de verkiezingen. Het is afwachten totdat de ontevreden burger zich ook in Nederland uitspreekt. Geert zal Trump nog wel kunnen complimenteren wanneer hij hem tegenkomt bij de internationale populistenbarbier die Le Pen, Trump en Geert achtereenvolgend van een behandeling met dezelfde kleurspoeling en haarlak voorziet. De dure haarartikelen hebben als mogelijke bijeffect vermeld staan: kan open blik aantasten & negatief werken op de onderbuik. Maar die zaken moet je een beetje voor lief nemen, zeker als je getuige wilt zijn van een spectaculair politiek spel. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten