zondag 31 mei 2015

Geer rijdt door

Poetin zit op zijn troon. Hij is de leider van zijn tsarenrijk, een rijk dat door niemand overgenomen zal worden. Hij is de leider die zijn rug altijd recht houdt waar andere leiders op de knieën gaan. De destabilisatie van Oekraïne en het daardoor oprukkende Europa, zal tegen worden gehouden. Waar een (te) groot Europa door verdeeldheid geen eenduidige koers kan varen, kan Poetin doen waar hij zin in heeft.

Hans van Baalen stond in Oekraïne op de barricades met een EU-lidmaatschap te wapperen alsof hij een biefstuk voor hongerige wolven hield. Diezelfde Hans van Baalen staat nu, samen met 88 andere politici, op een zwarte lijst. Diegene die op de zwarte lijst staan, komen Rusland niet in. Poetin regeert als een absoluut vorst en er is niemand die hem in de weg staat. Het is dan ook niet zo opmerkelijk te noemen dat hij Blatter, een andere alleenheerser die de komende vier jaar op de troon mag blijven zitten, volledig steunt. Poetin was nog verontwaardigd dat de Verenigde Staten zich met het corruptieschandaal binnen de FIFA bemoeide. Laten we blij zijn dat er tenminste nog iemand is die zijn hand in dat wespennest wil steken om de angel eruit te trekken. De zwarte lijst laat zien dat de Russen bereid zijn om politiek gevoelige beslissingen te nemen, wanneer wij hen in een economisch isolement plaatsen. Het was dan ook in de eerste plaats niet verstandig van Europa d.m.v. sancties de handel met Rusland te verminderen of zelfs stoppen. Daarmee raak je immers niet de politieke elite, maar de gewone burger, wiens onderbuik gevoelens jegens de Europeanen door Russische propaganda alleen maar bevestigd wordt.

Bovendien vraag ik me af waarom we zo flink kunnen zijn tegen Poetin, terwijl we de trouw bij de FIFA blijven! Blatter bluft zich weer door de verkiezingen heen, iedereen steekt een belerend en moraliserend vingertje in de lucht, maar niemand durft actie te ondernemen. We moeten uit de FIFA stappen, dat is de enige manier om deze corruptiemachine te ontmantelen. Dan zal er weer een echt voetbalkampioenschap zijn, waar landen mogen meedoen die ook daadwerkelijk iets voorstellen. We zetten Blatter bij omroep MAX neer, waar hij tot in de eeuwigheid het boodschappenspel mag blijven spelen, en de rest van de wereld kan nog een tijdje corruptie-loos voetballen.

Maar ik vrees niet dat Blatter zich laat wegsturen, hij zit vastgeplakt als een stuk kauwgom aan een voetbalschoen. Het enige wat we kunnen doen is afwachten totdat het moment daar is, ik zie het al voor me: de oude(re) Blatter loopt lachend met zijn rollator het hotel uit, hij denkt na over zijn prachtige huis in Zwitserland. Hij wil oversteken, maar in plaats van naar links en rechts te kijken, controleert hij of hij z’n horloge en z’n portemonnee nog bij zich heeft, voordat hij oversteekt. De bejaarde man loopt naar de overkant en wordt geschept door een volkszanger die niet per se een zoetsappig liedje nodig heeft om iemand te raken. Blatter vliegt naar voren en komt met een harde smak op de grond. De volkszanger stapt uit, alles tolde door zijn hoofd. Hij had immers een succesvolle carrière, wat nu? Was alles nu voorbij? Hij moest denken aan al die “geweldige” programma’s en albums die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Bijvoorbeeld die ene keer dat hij in het programma Geer & Goor naar een boer ging (ja om te gieren zeker). Dat is nu ten einde.

Er komt iemand aangerend op het plaats delict, het is iemand van de gemeente die komt controleren of de rollator nog wel intact is. Dan kan die nog worden doorgegeven aan een andere bejaarde die op de rollatorwachtlijst staat, de gemeente heeft het immers niet breed. Een aantal mensen komen op de aangereden bejaarde afgerend, ze controleren wie het is. “Het is Blatter!” schreeuwt een man. De aangeslagen volkszanger, die dacht dat zijn carrière over was, wordt met gejuich onthaald. De optredens gaan door, sterker nog, er worden extra shows bijgeboekt. Nu Gordon een eigen show “Goor draait door” heeft, kan Joling niet achter blijven. SBS 6 komt met “Geer rijdt door” waarbij iedereen een bejaard familielid, die niet in aanmerking komt voor euthanasie, kan opgeven. Blatter krijgt uiteraard een eervolle begrafenis waarbij één minuut stilte wordt gehouden, alhoewel ik verwacht dat hij met 11 seconden ook genoegen neemt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten